top of page

Yurnals

Als keramist heb ik mij gespecialiseerd in het maken van Yurnals: Troostrijke Kunst, tevens als urn te gebruiken. Shamanca-Yurnals, Veer-Yurnals, een persoonlijk gedicht waar een Yurnal op gemaakt wordt, bloemen, vissen, honden, bomen…Het verhaal van de overledene verweven met troostrijke symbolen voor de nabestaanden. Dát is een Yurnal. Voor ieder persoonlijk gemaakt.

040301_edited_edited.png

Ik maak Yurnals en urnen voor mens en dier.

De Yurnals bouw ik met de hand op of maak ik op de draaischijf. Na het opbouwproces wordt elke object met de hand gedecoreerd. Hierdoor is iedere yurnal bijzonder en uniek. Geen twee zijn dus hetzelfde! Net als dat geen twee mensen of dieren hetzelfde zijn. 

In iedere Yurnal wordt een verrassing aangebracht voor de overledene. Dit kan een tekening of een boetseerwerk zijn. In de Shamanca-Yurnals is het bijvoorbeeld een gouden Sjamanistisch symbool. Dit kan verder niemand zien, het is dan ook iets tussen de overledene en het universum.

* Door de kwetsbare aard van de kunstzinnige Yurnals zijn deze alleen op te halen in mij atelier in Ridderkerk. Omdat deze Yurnals uniek zijn is het risico met verzenden te hoog.

bottom of page