En dan verlies je je trouwe viervoeter

Bijgewerkt op: apr 6

Of je het nou ziet aankomen of het komt totaal onverwacht. Op een bepaald moment moet je afscheid nemen van je allerliefste huisdier.

Je weet dat het een keer gaat gebeuren, de meeste honden worden immers niet ouder dan zo'n 15 jaar (Kleintjes leven langer dan grote honden en uitzonderingen daargelaten natuurlijk).


In de loop van de tijd hebben mens en hond een warme band met elkaar opgebouwd. Volgens sommigen zelfs een iets té warme band. Maar daar mag iedereen zelf over beslissen.Jouw band met je hond


Of je je hond nu als pup in huis hebt gekregen of als rescue dog. Je bouwt er hoe dan ook een innige band mee op. Het beestje is tenslotte van jou afhankelijk voor zijn eten, wandelingen en vachtverzorging. Dus dat doe jij dan ook braaf. En of je het nu wilt of niet, je gaat van het beessie houden. Hij zal je nooit negeren, boos op je zijn, je je slechte gewoontes verwijten. Een hond houdt onvoorwaardelijk van jou. Hij is ook helemaal zichzelf wanneer hij bij jou is, staat je na te staren wanneer je weggaat en staat je kwispelend weer op te wachten wanneer je terugkomt. Zo'n trouwe metgezel is in de mensenwereld heel lastig te vinden.

Je gaat 4 keer per dag door weer en wind een wandeling maken voor die lieverd. 2 keer per dag zet je zijn eten neer. Je koopt de meest stinkende kluiven omdat je zo van hem houdt. en zodra jij na een lange dag op de bank ploft, wie ploft er met je mee op diezelfde bank? Juist.Maar dan komt dat moment...