top of page

Triestrijke urnen versus Yurnals


Eigenlijk is het best gek.


Je nabestaanden cremeren jou. En pas daarna gaan ze nadenken over een gepaste urn om je in te stoppen. Hoe weten ze nou waar jij in wilt zitten? Is het niet veel logischer om een urn bij leven te kopen? Zeker voor mensen die de touwtjes graag in handen hebben. Kies je eigen urn. Jij moet er tenslotte in. Dus waarom kies je dan niet de mooiste urn die je vinden kunt.Waar vind je veel urnen...


Urnen zijn er genoeg. Kijk maar op de eerste de beste urnensite. Uit de fabriek, dertien in een dozijn en de een nog saaier dan de ander. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf behoorlijk triest wordt als ik op een random urnensite rondkijk.

Als ik ergens verdrietig van wordt is het wel van het enorme aanbod triestrijke urnen. Ik begrijp het dan ook wel als ik hoor dat de urn met schoonmoeder in de kelder is gezet of vader in de linnenkast. En dat is jammer.En daarom zijn er Yurnals


Een urn moet niet triestrijk, maar troostrijk. Dat is voor mij de motivatie geweest om Troostrijke Kunst te maken. Yurnals: Troostrijke kunst, ook te gebruiken als urn.

Waar vind je de Yurnals?


Echt bijzondere urnen zijn lastiger te vinden. Vaak kom je dan toch wel uit bij kunstenaars die hun ziel en zaligheid leggen in het maken van urnen. Glaskunstenaars, bronskunstenaars, houtkunstenaars en keramisten. Zoals ik. Ik maak geen Urnen, maar Yurnals, Troostrijke kunst, ook te gebruiken als urn.Waarom moet een urn alleen aan de buitenkant mooi zijn?


Dat hoeft niet, sterker nog. Er is een Atelier waar Yurnals worden gemaakt waar de overledene ook iets leuks heeft om naar te kijken.

Yurnals hebben een verrassing voor de overledene. Die verrassing is aan de binnenkant van de Yurnal aangebracht. Niemand kan het zien. Dat hoeft ook niet. Het is iets tussen de overledene en het universum.


Dus: Kies je eigen Yurnal, bij leven en welzijn. Omdat je het waard bent.

Heb jij al gekozen voor jouw Yurnal? laat het weten onder deze blog. Wie weet ben je een inspiratiebron voor anderen.

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page